במסעדת אינדירה התל אביבית אפשר למצוא את כל הטוב שבמטבח ההודי, עם קורטוב של חריפות שמתאימה לחיך המערבי. בין המנות המגוונות של מסעדת אינדירה אפשר למצוא מאכלי תנור “טנדורי”, עופות ובשרים בטעמים אוריינטליים ומשקאות הודיים מיוחדים.
בית תאילנדי – מהמסעדות האסיאתיות הוותיקות והמוערכות בתל-אביב – שוכנת מאז 1996 בפינת הרחובות בוגרשוב ובן יהודה ומספקת לחובבי אוכל מהמזרח הרחוק בכלל, ולאוהבי האוכל התאילנדי בפרט, הנאות קולינריות שההסכמה על איכותן והאותנטיות שלהן גורפת. האוכל המוגש בבית תאילנדי מגוון, ססגוני ועתיר בטעמים ובאפשרויות שיתאימו לכל. בתפריט היצע מנות עשיר לטבעונים ולצמחונים.
“קפה כרכור” והחנות הצמודה לו “טבע כרכור” מציעים למי שדואג לבריאותו לבריאות כדור הארץ מתחם שלם שכולו מזון בריאות אותנטי וביתי ומוצרי איכות מהטבע. אל אלו מתלווה יחס אנושי ייחודי ומרחיב לב. בקפה כרכור תפריט בריא וטרי, צמחוני וידידותי לטבעונים, כשר, אורגני ומשובח, שנעשה במקום בלבד, ושנמכר בשירות עצמי. הכל בעלות נוחה ובאווירה מצוינת.
סושי טבעוני זה מאסט! מסעדה חדשה בתל-אביב מצטרפת למסעדות טבעוניות – הפעם סושייה! “גרין רול” היא מסעדת הסושי הטבעונית הראשונה בישראל – קבלו אותה במחיאות כפיים וצ’ופסטיקס! בתפריט הטבעוני לחלוטין של גרין רול שפע רולים עם כל-טוב מהצומח, דים סאם, אורז עם ירקות מאודים וסלטים אסיאתים. טעים שם ונעים שם ומלא חמלה. יש גם משלוחים. בתיאבון
סושי בר בזל הוותיקה והטובה מתמחה במטבח יפני מסורתי. בשני סניפיה, בבזל ת”א וברמת השרון, השירות מקצועי ויש אפשרויות ישיבה נעימות בתוך המסעדה, מחוץ לה בשמש המפנקת או בבר ממנו ניתן לצפות בסושימנים בפעולה. כיום יש גם תפריט טבעוני מגוון ואיכותי, לצד התפריט הקבוע והמוכר. בשני התפריטים ממתינות לסועדים מנות איכות אהובות וספיישלים יומיים מתחלפים וטעימים.
“הסושיה” פ”ת היא סניף של רשת “הסושיה” המפורסמת שהוקם ב-2012 במרכז רום שבשכונת אם המושבות החדשה. זהו הסניף הראשון של הרשת המציע לסועדים מגוון רחב של מנות טבעוניות מצוינות, שכמו כל מה שמוכן במקום גם הן עשויות ללא פשרות ועם חומרי גלם איכותיים בלבד. המחירים נוחים והסושי הטבעוני – טעים!
“פוראמה דים סאם” היא מסעדה סינית-אסיאתית אשקלונית ותיקה ואהובה, אשר לה גם סניף תל-אביבי ברחוב בן יהודה. השף הסיני של “פוראמה” מכין לסועדים במיומנות גדולה מאכלים סיניים אהובים, ויש גם תפריט טבעוני מעולה עם מנות כמו: טופו במרינדה; אגרול טבעוני; מרק ראמן עם אטריות אורז; וון טון – כיסוני בצק חיטה ממולא ירקות; ועוד. אל תחמיצו!
הסניף הטבעוני של מסעדת “מרקט” ממוקם בלב רחוב דיזנגוף ובלב העניינים. מסעדת התבשילים הביתיים האהובה מתל-אביב פתחה את הסניף שבו התפריט טבעוני לחלוטין. המקום מציע תבשילים, כריכים, סלטים, מרקים וקינוחים. המנות עשירות – לדוגמה כריך פורטבלו עם בטטות צלויות, אגוזים, אבוקדו וטחינה, האווירה עושה טוב על הלב, והמחירים נוחים, ויש גם תבשילים יומיים מתחלפים.
סושי בר בזל הוותיקה והטובה מתמחה במטבח יפני מסורתי. בשני סניפיה, בבזל ת”א וברמת השרון, השירות מקצועי ויש אפשרויות ישיבה נעימות בתוך המסעדה, מחוץ לה בשמש המפנקת או בבר ממנו ניתן לצפות בסושימנים בפעולה. כיום יש גם תפריט טבעוני מגוון ואיכותי, לצד התפריט הקבוע והמוכר. בשני התפריטים ממתינות לסועדים מנות איכות אהובות וספיישלים יומיים מתחלפים וטעימים.
Vong הוא שמה של מסעדה ויאטמנית עכשווית השוכנת בשדרות רוטשילד בתל-אביב. למסעדה תפריט טבעוני-צמחוני נפרד ומנות שניתן לטבען (למשל במנת הקארי ניתן להחליף עוף בטופו). מומלצות: סלט פאפאיה, סובה טופו, אגרול, ולקינוח – טפיוקה בחלב קוקוס עם פירות. ציינו שאתם טבעונים ותקבלו במקום רוטב דבש-לימון רוטב בוטנים נהדר.
צ’ופ צ’ופ – מסעדת נודלס בהרכבה עצמית – שוכנת בתל-אביב בפינת הרחובות באבן גבירול-קפלן ומציעה מנות טבעוניות טעימות. ניתן גם להזמין מנות בהרכבה אישית. לכל המנות מבחר רטבים ייחודיים מתוצרת שף משה בדישי. האטריות במקום, כולן, טבעוניות – אטריות גזר, אטריות אודון, אטריות תרד, אטריות חיטה מלאה, אטריות אורז, אטריות דפי אורז, והתוספות הטבעוניות מגוונות.
מאחורי התחנה המרכזית החדשה של ת”א שוכנת מסעדת סינג לונג – מיני צ’יינה טאון עמוסת תענוגות חך שחלק נכבד מהן טבעוני. משפחה סינית מקסימה מנהלת את המקום ששומר על מסורת ואווירה סיניים. בין המנות הטבעוניות בתפריט: מרק ירקות, מרק אטריות אורז, אטריות שעועית עם ירקות, אורז באגוזים, חצילים בשום, טופו ברוטב חריף, טופו סצ’ואן, טופו בפטריות שחורות ועוד ועוד.
“החומה הסינית” מת”א מגישה אוכל עממי שמאפיין את אזור לנצ’ו שבמערבה של סין. בכל יום מוכן מבחר סושי ואטריות חיטה טריות, באופן ידני ומסורתי. התפריט כשר ועשיר במנות טבעוניות כמו: טופו ברוטב חמוץ חריף מתוק, דים סאם טופו ירקות, טופו ברוטב “גובון” עם בוטנים, כרובית עם פטריות, נבטים “יון שון”, וקינוחים טבעוניים. האווירה חמימה רגועה ומשפחתית.
קאן קאי – מסעדת סושי טעימה – נולדה כמסעדה קטנה ואינטימית בקיבוץ עינת, בייבי של המסעדנית הדר אכרם כהן. כיום מונה “קאן קאי” 3 סניפים בעינת, ברמת גן ובגבעת שמואל. זה התחיל כסושי-בר והתרחב למטבח האסייתי החם עם מנות מוקפצות ונודלס. בתפריט גם מבחר מנות טבעוניות מלהיבות. קאן קאי – טעמים מהמזרח להנאת החך הישראלי.
טפיוקה היא מסעדה אסיאתית קטנה ופינתית בראשון לציון שבה האווירה נעימה והשירות אדיב. בתפריט גם מבחר מנות טבעוניות נהדרות (דים סאם, סלטים, מרקים וקינוחים) במחירים נוחים. מה תאמרו על סלט טפיוקה – מיקס עלים, גזר, פלפלים, עגבניות שרי ואגוזי מלך בליווי טחינה יפנית וגיוזות? נהדר! אל תחמיצו את המשקה אקזוטי המרענן לאסי מנגו ונענע שמוכן על בסיס חלב קוקוס.
קאן קאי הוקמה על ידי המסעדנית הדר אכרם כהן. למסעדה שלושה סניפים: בקיבוץ עינת, ברמת גן ובגבעת שמואל. המסעדה החלה את דרכה כסושי-בר והתרחבה לרשת אסייתית המציעה מטבח מגוון עם מגון מנות דים סאם, סושי ומוקפצים. מלבד סושי טבעוני, תמצאו בתפריט מבחר מנות טבעוניות נוספות כמו אגרול, נודלס ועוד.
קאן קאי – מסעדת סושי טעימה – נולדה כמסעדה קטנה ואינטימית בקיבוץ עינת, בייבי של המסעדנית הדר אכרם כהן. כיום מונה “קאן קאי” 3 סניפים בעינת, ברמת גן ובגבעת שמואל. זה התחיל כסושי-בר והתרחב למטבח האסייתי החם עם מנות מוקפצות ונודלס. בתפריט גם מבחר מנות טבעוניות מלהיבות. קאן קאי – טעמים מהמזרח להנאת החך הישראלי.
כשבא לכם אוכל יפני טבעוני “אובן קובן” שממוקמת ברחוב הארבעה בתל-אביב תספק מענה מושלם. במטבח המסעדה מכין שף ציון בר נץ מנות עם פרשנות מודרנית למטבח יפני מסורתי. התפריט מציע מגוון מנות שחלק מכובד מהן טבעוני וכולל מבחר ראשונות וסלטים, נודלס, מנות אורז וסושי מעולות. ישנו גם מגוון רחב של מנות ללא גלוטן. הסגנון מגניב ומזכיר סמטה צרה בטוקיו. יחד מדובר בחוויה מעולה!
סניף בוגרשוב תל-אביב של רשת צ’וקה – המתמחה באוכל אסייתי וסושי מעולים – הוא חלוץ הטבעונות מבין סניפי הרשת. במקום תפריט טבעוני עשיר באופציות מכל רחבי המטבח האסייתי: ראשונות כמו אגרול וסלטים, כיסוני דים סאם, מרקים, מנות ווק מוקפצות וסושי טבעוני מושלם. אל המנות המענגות והקינוח המעולה מתלווה אווירה חמה וטובה שמספקת כיף גדול לאוכל החומל והבריא.
073-7584300
קאב קם-Kab Kem – תאילנדי, בר-מסעדה, בר ואוכל
משמעות השם קאב קם זו חגיגה, צורת בילוי, מושג שנולד בתאילנד ומתייחס למפגש עם משפחה או חברים לבילוי עתיר באוכל, אלכוהול ומוזיקה. צרפו את העושר הזה למטבח ידידותי לטבעונים – עם מבחר מנות נפלאות המסומנות בתפריט – ולאוכל אסיאתי מהמם חושים, ותקבלו חוויה בלתי נשכחת שמערבבת מזרח ומערב בלב הסואן של תל-אביב.