חומרים:
6 תפוחי עץ ירוקים (סמית) קלופים חתוכים לקוביות
6 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
4 כפות צימוקים
4 כפות שקדים
4 כפות קוקוס
2 כפות אגוזים קצוצים
שמן קנולה
עלי פילו
חומרים:
6 תפוחי עץ ירוקים (סמית) קלופים חתוכים לקוביות
6 כפות סוכר
חצי כפית קינמון
4 כפות צימוקים
4 כפות שקדים
4 כפות קוקוס
2 כפות אגוזים קצוצים
שמן קנולה
עלי פילו
אופן הכנה:
1. במחבת גדול/ סיר שמים מעט חמאה/שמן קנולה ומקפיצים את התפוחים עם סוכר וקינמון עד שהם מתרככים מעט. (לא צריכים להיות רכים כמו ריבה או לשנות לצבע חום)
2. מעבירים את התפוחים לקירור במסננת, זורקים את הנוזלים.
3. מוסיפים צימוקים, קוקוס, אגוזים ושקדים.(ניתן לגוון ולהוסיף גם חמוציות, פיסטוקים או כל דבר אחר שאוהבים)
4. מניחים עלה פילו על נייר אפייה, מברישים בשמן/חמאה. מניחים עוד עלה, מברישים בשמן/חמאה ועוד עלה. (סה”כ 3 עלים מוברשים בשמן/חמאה)
5. מניחים מלית לאורך העלה, מגלגלים ומברישים בחמאה/שמן מבחוץ.
6. מניחים על מגש וחורצים את הגליל למנות. (חותכים 2/3 לעומק)
7. אופים ב-200 מעלות בערך 12 דקות. (צריך להיות זהוב מבחוץ)
8. ניתן ורצוי להגיש עם גלידה.